#

Голову акціонерного товариства судитимуть за незаконний видобуток піску в Бортничах

19.04.2021 13:40
Голову акціонерного товариства судитимуть за незаконний видобуток піску в Бортничах
Бортницьке родовище

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно голови правління акціонерного товариства за фактом незаконного видобутку піску з Бортницького родовища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, голова правління акціонерного товариства з 2017 по 2018 рік в порушення умов спеціального дозволу на користування надрами та за відсутності акту про надання гірничого відводу організував силами підпорядкованого підприємства видобування піску з Бортницького родовища та незаконно заволодів ними.

Загальна сума збитків, завданих державі внаслідок самовільного видобування корисних копалин, становить понад 626 млн грн.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно голови правління акціонерного товариства за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та порушення правил охорони і використання надр (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240 КК України).

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура повідомила про підозру представнику виконавчої служби за фактом одержання хабаря у поєднані з вимаганням.

Читати "Моя Київщина" у Facebook