#

Голову Баришівської ОТГ Вареніченка спіймали на хабарі (ФОТО)

19.03.2021 11:30
Голову Баришівської ОТГ Вареніченка спіймали на хабарі (ФОТО)
Олександр Вареніченко

Стало відомо, що голова Баришівської ОТГ Олександр Вареніченко вимагав у підприємців гроші, які хотіли перемогти в аукціоні з продажу права оренди земельних ділянок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Зауважується, що підприємці прагнули перемогти в аукціоні з продажу права оренди земельних ділянок площею у 12 га під будівництво та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Крім того, фігуранти до проведення аукціону сприяли у зменшенні оціночної вартості земельних ділянок більш ніж у 10 разів.

Викрили злочинну діяльність чоловіків працівники слідчого управління поліції Київщини спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Київській області та Головного управлінням Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Наразі чиновники затримані у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення підозри затриманим. Запобіжний захід обере суд, - йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що Олександр Вареніченко з 2015 року був головою селищної ради Баришівки, а з 2018 – очільником громади. У жовтні минулого року його знову обрали керівником ОТГ, за нього проголосувало 3721 осіб із 8207


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: