#

Голову однієї з сільрад Білоцерківщини підозрюють у розтраті бюджетних коштів

30.07.2020 13:19
Голову однієї з сільрад Білоцерківщини підозрюють у розтраті бюджетних коштів
Фото з мережі Інтернет

Прокуратурою повідомлено по підозру голові однієї із сільських рад Білоцерківського району за фактами розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підроблені офіційних документів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області. 

За даними слідства, у квітні 2020 року голова сільської ради уклав договір з товариством на виконання робіт по ремонту освітлення вулиці в одному із сіл Білоцерківського району.

У подальшому, підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство умови договору не виконало, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів. На підставі яких, підряднику з місцевого бюджету сільської ради незаконно перераховано бюджетні кошти в сумі 50 тис грн.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Білоцерківською місцевою прокуратурою.

У разі доведення вини, особі загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ч. 2 ст. 191, ч. 1ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що з початку року поліцейські Білої Церкви склали 27 адміністративних матеріалів на працівників магазинів, які продали алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram