#

Голову Гостомельської ВЦА звинувачують у свавіллі (ФОТО)

08.05.2022 09:40
Голову Гостомельської ВЦА звинувачують у свавіллі (ФОТО)
Тарас Думенко

Громада Гостомеля обурена діями голови військово-цивільної адміністрації селища Тараса Думенка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Віталія Купрія у Facebook.

Кілька днів тому місцеві жителі повідомили про те, що у парку "Щасливий" незаконно вирізали майже 600 дерев. За словами громадян, робітники, які зрубували абсолютно здорові дерева, не могли надати жодних документів та посилалися на пряму вказівку голови ВЦА Гостомеля.

Місцеві жителі викликали поліцію, після чого приїхав і сам Думенко. Документів на вирубку віне не надав. Місцевим заявив, що він голова ВЦА і може приймати будь-які рішення. За його словами, зрізати сосни в парку треба для оборони селища.

Віталій Купрій, радник Командувача Сил ТрО ЗСУ, поскаржився на ситуацію до органів державної влади. Він зазначив, що жителі Гостомельської громади з дня звільнення селища не можуть оформити документи для отримання компенсації за втрачене житло. У селищі досі не створили відповідну комісію.

Також він повідомив, що всі місцеві жителі пов'язують таку ситуацію із бездіяльністю Тараса Думенка. Згадав Віталій Купрій і про вирубку дерев у парку "Щасливий". Він зазначив, що на його благоустрій кілька місяців тому витратили близько 30 млн грн. А зараз голова ВЦА знищив парк, ймовірно, щоб вивільнити ділянку для елітного житла.

Віталій Купрій заявляє, що Тарас Думенко до 2014 року брав участь у діяльності забороненої в Україні партії "Руський блок". До того ж голова ВЦА підтримує Російську православну церкву та УПЦ МП.

З відкритих джерел військовий дізнався, що Думенко перебуває на лаві підсудних у кримінальному провадженні за побиття, а також ухиляється від сплати податків у майже 72 тис. грн.

З огляду на ці факти Віталій Купрій закликав звільнити голову ВЦА Тараса Думенка з посади та притягнути його до відповідальності. Сьогодні о 12:00 мешканці Гостомеля збираються на загальні збори біля селищної ради, щоб обговорити цю ситуацію.

Нагадаємо, що фотокореспондент Роман Пєтушков поїхав у Гостомельський аеропорт та показав, як він виглядає тепер.



Читати "Моя Київщина" у Telegram