#

Гостомельський голова Юрій Прилипко загинув 3 березня 2022: його авто розстріляли росіяни

03.03.2024 14:06
Гостомельський голова  Юрій Прилипко загинув 3 березня 2022: його авто розстріляли росіяни
Юрій Прилипко

Голова Гостомельської ОТГ Юрій Прилипко загинув 3 березня 2022 року у Гостомелі дорогою до моста в Ірпені: по автомобілю, в якому рухався Юрій, російська армія відкрила вогонь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Газета Гостомеля.

Поряд із ЖК "Покровським" авто потрапило під повторний обстріл. Коли Юрій Ілліч вийшов – у нього поцілив снайпер. Поруч загинули Іван Зоря та Олександр Карпенко, який жив неподалік і намагався допомогти.

Юрій Прилипко родом із Гостомеля. Закінчив вісім класів середньої школи і вступив до Катюжанського сільського професійно-технічного училища №21 на спеціальність "Механізатор меліоративних робіт". Згодом здобув вищу освіту у системі політичної освіти. Проходив військову службу. Деякий час працював водієм. Потім – заступником голови кооперативу "Нектар", а з 1993 року став підприємцем у сфері будівництва. 

Батько був успішним підприємцем, збудував за своє життя великі складські комплекси. Любив людей, прагнув допомагати, спілкуватися – це було його хобі. Також він обожнював тварин. Цінував чистоту і порядок у всьому, тому часто у вільний час прибирав. Висаджував дерева. Сміливий, добрий, цілеспрямований, вольовий, рішучий, комунікабельний та надзвичайно дієвий,

– сказала про батька донька Надія.

Юрій Прилипко представляв рідну громаду в Ірпінській міській раді протягом трьох скликань. У 2015 році став селищним головою Гостомеля, згодом очолив Гостомельську об'єднану територіальну громаду. Поховали Юрія Ілліча на кладовищі у Гостомелі. У нього залишилися дружина, троє дітей та онуки.

Нагадаємо, що на будівлі Бучанської гімназії №2 відкрили ще три анотаційні дошки імені трьох полеглих героїв - Рустама Баркара, Давіда Гасимова та Віталія Бабича.

Читати "Моя Київщина" у Telegram