#

Гостомельського селищного голову Прилипка засудили до 10 років позбавлення волі

03.06.2020 18:42
Гостомельського селищного голову Прилипка засудили до 10 років позбавлення волі
Юрій Прилипко

Сьогодні, 3 червня, Бородянський районний суд призначив Юрію Прилипку покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство в особливо великих розмірах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Під час зачитування вироку суду голові Гостомельської селищної ради Юрію Прилипку стало зле, він втратив свідомість. З огляду на погіршення самопочуття підсудного, розгляд справи перенесено на декілька тижнів. Щоправда, залишається формальність - зачитати вирок суду та відправити Прилипка за ґрати.

Читайте також: У селищного голови Гостомеля Юрія Прилипка в пройшли обшуки у зв'язку з підозрою в організації злочинного угрупування.

Як розповідає портал "Український репортер", Прилипко пообіцяв громадянину Олегу Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га. У подальшому громадянин із метою отримання земельних ділянок передав посадовцю кошти у сумі (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – 747 400 гривень). Але вже після отримання коштів від громадянина, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження уряду на території Київської області утворилася Гостомельська територіальна громада, до складу якої входить лише три населених пункти.


Читати "Моя Київщина" у Facebook