#

Група депутатів Вишгородської райради висловили недовіру своєму голові

01.07.2021 18:35
Група депутатів Вишгородської райради висловили недовіру своєму голові
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 1 липня, за вимогою голів низки територіальних громад відбулося засідання Вишгородської районної ради, на якому висловили недовіру її голові Андрію Анісімову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Київщина ЗА Майбутнє" у Facebook та пресслужбу Вишгородської районної ради.

У дописі зазначається, що таким чином депутати відреагували на тривалу бездіяльність керівництва райради, унаслідок якої зірвано процес передачі майна громадам. Причому ініціаторами засідання були представники як різних громад (Петрівська, Вишгородська, Димерська) так і усіх провідних політичних сил ("Слуга народу", "Європейська солідарність", "ЗА МАЙБУТНЄ", ОПЗЖ). "За" відставку Анісімова проголосували 27 депутатів.

Додається, що за пів року районна рада так і не спромоглася передати комунальні підприємства громадам, а від цього дуже значною мірою залежить життєдіяльність цих громад.

На цьому тлі керівництво Вишгородської районної ради вирішило погратися у бізнесменів і поторгуватися за те, що вони й так мають зробити згідно з законом. Відповідно громади звернулися до депутатів райради з вимогою змінити керівництво і відновити раціональну господарську діяльність, - йдеться у повідомленні.

Проте у пресслужбі Вишгородської районної ради стверджують, що після оголошення перерви депутати не змогли вчасно зібратися на продовження засідання через форс-мажорні обставини: надійшло повідомлення про замінування адмінбудівлі, де проходило засідання сесії.

Після обстеження адмінбудівлі, поліція надала дозвіл повернутися працівникам адмінбудівлі на свої робочі місця. У свою чергу, депутати отримали можливість продовжити засідання. Але, оскільки система рада в зв’язку з форс-мажорними обставинами була згорнута, подальшу роботу довелося б продовжувати в режимі "ручного голосування".

Підкреслюється, що скориставшись обставинами, частина депутатів вдалася до протиправних дій, продовживши зібрання без участі голови та заступника голови ради. Головне питання, що хвилювало цю групу, вирішити питання про припинення повноважень голови та заступника голови ради. Інакше це не можна розцінити, бо коли стояло питання про внесення на розгляд додаткових питань про передачу майна у територіальні громади, депутати з означеної групи їх не підтримали.

Також нагадаємо, що 29 червня, мер Вишгорода Олексій Момот опублікував пост, де написав, що у місті облаштовують сквер.

Читати "Моя Київщина" у Telegram