#

Група компаній "Епіцентр К" відкрила на Васильківщині новий завод

26.02.2021 14:55
Група компаній "Епіцентр К" відкрила на Васильківщині новий завод
Фото з місця події

Стало відомо, що група компаній "Епіцентр К" відкрила в селищі Калинівка Васильківського району новий завод з виробництва керамічної плитки та керамограніту Epicentr Ceramic Corporation з великим демонстраційним шоу-румом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "lb.ua".

Це одне з найбільш технологічних виробництв керамічної плитки та керамограніту в Європі та найбільш сучасний завод в Україні, на якому встановлене обладнання світового лідера із виробництва обладнання для виготовлення кераміки та пакування - групи SACMI.

Перша виробнича черга – дві високопродуктивні лінії потужністю 6 млн кв. м плитки на рік – вже працює на підприємстві, розташованому в смт. Калинівка Васильківського району.

У 2021-2022 роках Epicentr Ceramic Corporation планує запустити II, III i IV виробничі черги в Калинівці, в результаті підприємство вийде на проєктні потужності – 15 млн кв. м плитки на рік.

Під час будівництва нового заводу були використані унікальні технологічні рішення, які в світі керамічної галузі раніше не застосовувались. Зокрема, високопродуктивне обладнання в Калинівці є більш інноваційним, ніж у багатьох європейських країнах.

За словами директора Ігоря Тюрдьо, наразі тривають монтажні роботи зі встановлення обладнання для другої черги – лінії потужністю 3 млн кв. м на рік, яка буде введена в експлуатацію цієї весни. На ній виготовлятиметься широкоформатна плитка 180х120 см за інноваційною технологією continua+.

Поява саме такої великоформатної продукції в асортименті Epicentr Ceramic Corporation дозволить українській компанії значно розширити свою присутність на європейських ринках збуту, де  затребувана плитка великого розміру.

Наразі Epicentr Ceramic Corporation експортує до 25 країн світу. Також тривають перемовини щодо розширення ринків збуту і постачання української кераміки та керамограніту до країн Персидської затоки і Сполучених Штатів.

Завод у Калинівці випускає керамічну плитку та керамограніт для різних сфер – для комерційної нерухомості, вентильованих фасадів, зовнішнього застосування, для ванних кімнат,  санвузлів, кухонь.

Також нагадаємо, що Юлія Олексенко, не дочекавшись офіційних результатів виборів, оголосила себе головою Калинівської громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook