#

Гуртожиток у Вишневому охороняють військові та поліція (ВІДЕО)

23.04.2020 11:45
Гуртожиток у Вишневому охороняють військові та поліція (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Вишневому біля гуртожитку, де проживають заражені коронавірусом, патрулюють військові та поліція, щоб унеможливити вхід і вихід із гуртожитка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Подробности".

Нагадаємо, що кількість заражених коронавірусом у приватному гуртожитку Вишневого складає 49 осіб. До того ж, мешканці скаржаться на брак їжі.  Продукти та ліки забезпечують волонтери, спецоперація стала випадковістю, тому люди підготуватись не встигли. Зауважимо, допомогу мешканцям гуртожитку доправила і місцева влада. Вирішили дати і гроші, однак із сумою ще не визначились.

Загалом у гуртожитку мешкає дві сотні людей, з них у сорока дев'яти діагностували зараження. Проте інфікованих може бути й більше. Зараз усіх перевіряють за допомогою ПЛР-тестів. 

"Тиждень ходила на роботу, померла - ніхто про це не знав. І тиждень ще всі хворіли, один одного заражали і зараз тільки закрили на карантин", - говорить місцева мешканка.

Лише за тиждень після першої померлої провели дезінфекцію. За кілька помер чоловік. Два поверхи, де жили жертви вірусу, ізольовані. Однак, через брак житлової площі мешканцям гуртожитку просто нікуди ізольовуватися. Ба більше, майже п'ять років, поки тривали суди, люди жили без електрики і гарячої води. Власник і досі відмовляється підключити світло й воду.

Представники влади у цьому випадку лише розводять руками, однак, як завжди, обіцяють знайти рішення.

"Я одноособовим рішенням змінити цієї ситуації не можу, але ми знайдемо законні шляхи, як вплинути на це підприємство, яке є власником цього гуртожитку", - говорить т.в.о голови Київської обласної державної адміністрації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: