#

Ініціатива Bright Future реалізує проєкти відновлювальної енергетики на Київщині

29.11.2023 15:17
Ініціатива Bright Future реалізує проєкти відновлювальної енергетики на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Впровадження енергоефективності у часі війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Ініціатива Bright Future була заснована цьогоріч у Києві як своєрідна реакція на повномасштабне вторгнення росії на територію України та терористичні обстріли об'єктів інфраструктури. Основною метою ініціативи є залучення інвестицій у відновлення інфраструктури з впровадженням технологій альтернативної енергетики.

Підприємець у галузі альтернативної енергетики та представник ініціативи Bright Future Євгеній Воробйов зазначає, що подібна ініціатива є першою в Україні.

Унікальність нашої ініціативи полягає у тому, що Bright Future залучає кошти повністю на донорській основі і завдяки власним технологічним рішенням. Менше, ніж за рік діяльності, ми змогли реалізувати два енергетичні проєкти, ще один реалізується зараз. У цьому нам допомагають компанії з України та цілого світу

 – зазначив Воробйов.

У вересні Bright Future ввела в експлуатацію два проєкти у смт. Іванків, що на Київщині. Ними стали сонячні електростанції у Іванківському ліцеї №2 та ДНЗ №5 “Іванко”. Кожна з цих станцій може покрити потребу в електроенергії обсягом 20 000 кВт/рік.

Вартість цих СЕС склала 1,1 млн гривень, які вдалося зібрати на сайті ініціативи. Донорами стали як великі компанії, так і окремі українці.

Також на сайті ініціативи триває збір коштів для впровадження СЕС у дитячій поліклініці в Ірпені, яка зможе покрити потребу в електроенергії у розмірі 35 000 кВт/рік. Наразі вже реалізований етап монтажу, очікується подальше встановлення електростанції.

Євгеній Воробйов підкреслює, що обʼєкти для встановлення СЕС обиралися не випадково.

Перш за все, ми говоримо про установи, які працюють з дітьми. І, очевидно, енергетична незалежність для них надзвичайно важлива. Крім того, адміністрації закладів самі зверталися до нас. Як це було з поліклінікою в Ірпені. Ми ж розуміємо, що війна триває і залишитися без світла можна у будь-який момент. Тому ми реагуємо на такі запити і запроваджуємо власні технології для енергетичної незалежності регіонів

 – зазначає представник проєкту Євгеній Воробйов.

Нагадаємо, що на Київщині побудують ще одну сонячну електростанцію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook