#

Ірпінь продовжує розвивати співпрацю із Азербайджаном (ВІДЕО)

22.10.2021 09:35
Ірпінь продовжує розвивати співпрацю із Азербайджаном (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Між ірпінською молодіжною радою та громадським об’єднанням Азербайджану "Молоді реформатори" відкрився новий напрямок міжнародної взаємодії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Між українським Ірпенем та Азербайджаном тривають дружні стосунки та налагоджується співпраця у сфері бізнесу, освіти та культури. Цього разу обговорювались питання співпраці у молодіжній сфері. На зустрічі з мером Ірпеня Олександром Маркушиним представники ірпінської молоді та Азербайджану підписали меморандум про співпрацю.

Голова ГО "Молоді реформатори" Фарид Шахбазли розповів, що їхня організазція вже майже рік активно співпрацює із молоддю України. Фарид Шахбазли поділився:

Коли ми влітку вперше були в Ірпені, місто нам дуже сподобалося. Думаю, що ми будемо дуже активно співпрацювати з молоддю Ірпеня. І ми думаємо, що є дуже великий потенціал для співробітництва між азербайджанською й українською молоддю.

Міський голова Ірпеня висловився, що підписання меморандуму про співпрацю з молоддю Азербайджану – це дуже авторитетно потужно. Олександр Маркушин додає:

 Зі свого боку ми максимально надамо всі можливості для допомоги, для співпраці, і, я впевнений, у нас усе вдасться.

Делегація із Азербайджану також зустрілася зі своїм земляком, членом Спілки художників Азербайджану, активним учасником художнього пленеру "Намальований Ірпінь" Аскером Джавадовим. Аскер розповів, що дивиться на Україну очима художника, і що для нього Україна починається з Ірпеня.

Азербайджанські гості стакож познайомилися із депутатом Ірпінської міськради Антоном Головенком, який нещодавно повернувся з Азербайджану і поділився думками про співпрацю молоді двох країн. Депутат розповів:

Найбільше мене вразило, що саме молодь 2000 року народження, 2001 року народження – саме вони звільняли окуповані території Карабаху. І при цьому вони самі фізично раніше ніколи там не були, тобто вони народилися вже після того, як їхню територію окупували. Це говорить про сильну молодіжну політику, про сильне патріотичне виховання. У цьому плані, я вважаю, нам потрібно дещо в них узяти для себе, можливо, повчитися (не побоюся цього слова) і теж виховувати нашу молодь патріотично.

Наприкінці зустрічі гості відвідали парк Дружби імені Заріфи Алієвої, де разом із ірпінцями поклали квіти до пам’ятника легендарній азербайджанці, іменем якої і названий парк в Ірпені.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: