#

Ірпінчани відстоюватимуть право міста стати центром об’єднаних громад

05.06.2020 11:42
Ірпінчани відстоюватимуть право міста стати центром об’єднаних громад
Фото з мережі Інтернет

Заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин заявив про наміри жителів Приірпіння вимагати провести справедливу адмінреформу на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Маркушина у Facebook.

Олександр Маркушин наводить ряд причин, які дозволяють Ірпеню стати таким центром. По-перше, чоловік говорить про відповідність міста всім критеріям, які розробив Кабінет Міністрів щодо адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня.

Також, Олександр Маркушин згадує й про необхідну інфраструктуру для обслуговування територіальних громад. Зокрема, КП "Ірпінський Водоканал" яке забезпечує водопостачанням і водовідведенням не тільки місто, а й Бучу, Ворзель, Гостомель.

Окрім цього, в Ірпені знаходяться регіональні офіси Національної поліції, "Київобленерго", "Київоблагазу", податкової служби. Тут працює регіональний архів, суд, міграційна служба, підрозділ державної служби надзвичайних ситуацій тощо. Більше того, в Ірпені відкриваються нові дитячі садки, корпуси шкіл, амбулаторії. Працюють лікарні для дорослих та дітей, а в процесі будівництва – сучасний медичний центр.

Також нагадаю, що Ірпінь – це єдине місто в Україні, яке вже має досвід управління громадами. У 2001-му році, в рамках шведського експерименту, був створений Ірпінський регіон, до якого увійшли місто Ірпінь та селища Буча, Гостомель, Ворзель, Коцюбинське. Звертаюся до Київської обласної адміністрації, Міністерства розвитку громад та територій, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням провести справедливу адміністративну реформу на Київщині, - додає Олександр Маркушин.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію Київської ОДА щодо нового районування області, згідно з якою столична область ділитиметься всього на 6 районів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook