#

Ірпінці доєдналися до еко-челенджу "Зроби годівничку – врятуй пташину" (ВІДЕО)

04.02.2022 10:40
Ірпінці доєдналися до еко-челенджу "Зроби годівничку – врятуй пташину" (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Жителі Ірпеня взяли участь в екологічній акції і виготовили годівнички для птахів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Вихованці Ірпінського центру позашкільної освіти разом зі своїми вчителями розміщували годівнички у сквері імені Сидорука. Робили це вже під вечір, бо вдень майстрували їх на заняттях у гуртках.

Народна майстриня України з декоративного розпису Віолетта Величко розповіла:

Ми любимо брати з дітками участь у різних екологічних челенджах. Ми хочемо, щоб і пташкам було гарно, і людям, які ходять навколо.

Дизайнерським годівничкам дітей навчали робити в гуртку фітодизайну. За основу тут використали звичайнісінькі канцелярські папки. А щоб вони не промокли, нанесли на них спеціальне покриття. Взагалі, за умовами челенджу, годівничку можна зробити з будь-якого екологічного матеріалу.

Екологічну акцію підтримали і в НВО "Освіта". Однак, годівнички цього разу на деревах розвішували не учні, а вчителі разом із директором. Поки діти на дистанційному навчанні, гуртом вийшли у пришкільний скверик і взялися до роботи. Так використали перерву між онлайн-уроками.

Директор НВО "Освіта" Олексій Кучинський зазначив:

Ми вирішили колективом підтримати акцію, яку проводять і по інших школах Ірпеня. Ми ж одна громада. Тому вирішили так само проявити екологічну свідомість, підгодувати трохи птахів. Зараз для них непростий час. Але скоро весна, і ми сподіваємося, що в нас біля школи їх буде більше.

Нагадаємо, що 3 лютого міський голова Ірпеня Олександр Маркушин поінформував, що у місті незебаром проведуть великі навчання із територіальної оборони.


Читати "Моя Київщина" у Facebook