#

Ірпінці впізнали російського військового, який катував людей у підвалі (ФОТО)

24.06.2022 19:25
Ірпінці впізнали російського військового, який катував людей у підвалі (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Служба безпеки України скерувала до суду матеріали щодо російського військовослужбовця, який катував мирних мешканців Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ СБ України у місті Києві та Київській області.

Свідки та потерпілі від звірств упізнали свого кривдника. Ним є військовослужбовець збройних сил рф 23-річний Руслан Омаралінов. Він підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни, а саме у жорстокому поводженні з цивільним населенням на Київщині.

Встановлено, що виродок разом з іншими окупантами в Ірпені у березні 2022 року знущалися з місцевих мешканців, погрожували вбивством та розстрілом. Застосовуючи приклади зброї, кати били людей по ребрах та ногах. Під час незаконного утримання в підвалі 9 цивільних осіб, Руслан Омаралінов знущався над жертвами, відмовляючи їм у їжі та питній воді. 

Наразі за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури слідчі ГУ СБУ у Києві та Київській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що співачка Світлана Лобода надала допомогу у розмірі 3 млн грн на відбудову частково зруйнованої російськими окупантами будівлі дитячого садка "Віночок" у її рідному місті Ірпінь.

Читати "Моя Київщина" у Telegram