#

Ірпінська лікарня поповнилася багатофункціональними ліжками з Німеччини (ВІДЕО, ФОТО)

09.12.2021 08:20
Ірпінська лікарня поповнилася багатофункціональними ліжками з Німеччини (ВІДЕО, ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 8 грудня, в Ірпінську центральну лікарню прибули з Німеччини 82 сучасні багатофункціональні ліжка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Зазначимо, що за підтримки німецького міста Борна Ірпінь виграв грант на 50 тисяч євро. Муніципалітет міста Борна закупив для центральної лікарні 50 механічних багатофункціональних ліжок та 32 електричні ліжка. Нове оснащення буде слугувати мешканцям не тільки Ірпеня, а й усього Бучанського району. 

Радниця Ірпінського міського голови з міжнародного співробітництва Оксана Сулима розповіла:

Цей проєкт став можливим завдяки фінансовій підтримці сервісної служби "Engagement Global", яка вже впродовж п’яти років підтримує наші міжнародні проєкти з німецьким містом-побратимом Борною.

Медики кажуть, що ці ліжка сприятимуть лікуванню та одужанню "ковідних" хворих. Адже вони оснащені механізмами, які дозволяють підняти чи опустити спинку і покласти хворого у відповідне положення. В електричних ліжках хворий сам зможе це все робити, натиснувши на кнопку. Окрім цього, ліжка мають пристрої для крапельниць, підвісну опору та зручні регульовані бокові перегородки. А ще вони дуже зручні й легкі в переміщенні завдяки рухливим коліщаткам.

Медична директорка Ірпінської центральної міської лікарні Інна Комісарова додала:

Ми дуже раді, що в такі непрості часи боротьби з ковідом отримали ці нові функціональні ліжка, і дуже вдячні муніципалітету міста Борна та Ірпінській міській раді за такий безцінний подарунок.

Очільник Ірпеня Олександр Маркушин також подякував місту Борна за допомогу в отриманні гранту на закупівлю цих ліжок, і своїй колезі Сімоне – вона теж міський голова, але в Німеччині – за підтримку Ірпеня в багатьох проєктах.

Нагадаємо, що в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка петриківського розпису із колекції Василя Васильєва.




Читати "Моя Київщина" у Facebook