#

Ірпінська майстриня презентувала лялькову композицію на всеукраїнській виставці

07.07.2021 08:36
Ірпінська майстриня презентувала лялькову композицію на всеукраїнській виставці
Фото з місця події

Майстриня з Ірпеня Тетяна Федорова представила лялькову композицію "Микола і Христина" на Всеукраїнській виставці-конкурсі "Кращий твір 2020 року"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Тетяни Федорової у  Facebook.

Зазначимо, що виставка проходила в приміщенні Національної спілки майстрів народної творчості.

Лялькарка Тетяна Федорова розповідає:

Раніше в Україні побутувала така фраза: "Йти на витрішки", тобто на вулицю, на люди, до гурту (хоч словники подають й інші значення)… От і мої "Микола і Христина" (за мотивами живопису Миколи Пимоненка, текстильна скульптура, ручна робота) поїхали на всеукраїнські, улюблені всіма майстрами "витрішки" – до Національної спілки майстрів народної творчості – виставка-конкурс "Кращий твір 2020 року".

Довідково. Тетяна Федорова – заслужена майстриня народної творчості України, лауреатка мистецьких премій ім. Данила Щербаківського (2009 р.), ім. Петра Верни (2013 р.) та премії "Київ" ім. Сергія Колоса (2018 р.), учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва й Національної спілки журналістів України. Уперше в Україні Тетяна Федорова за історичними, науковими, образотворчими та літературними джерелами реконструювала у формі етномоделей зразки народного одягу українських регіонів, а також історичного костюма.

Нагадаємо, що в Ірпені оселився зі своєю родиною  актор, музикант гурту "Розбите серце пацана" (РСП) Денис Тарасенко, який мусив поїхати з Білорусі через репресії влади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram