#

Ірпінська школа №17 стала переможницею всеукраїнського екологічного проєкту

13.12.2020 09:30
Ірпінська школа №17 стала переможницею всеукраїнського екологічного проєкту
Фото з мережі Інтернет

Ірпінська школа №17 увійшла до числа 25 освітніх закладів-переможців всеукраїнського екологічного проєкту "Zero Waste School" ("Школа нульових відходів")

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Управління освіти і науки Ірпінської міської ради" у Facebook.

Протягом двох тижнів ці школи отримають преси, за допомогою яких можна буде брикетувати відходи та віддавати їх на переробку.

Цьогоріч у проєкті "Zero Waste School" узяли участь 75 шкіл із усієї країни.

Зазначається, що переможців визначали за такими критеріями:

  • кількість залучених до локального проєкту учасників;
  • взаємодія в соціальних мережах та висвітлення проєктної діяльності в ЗМІ;
  • наявність квитанцій за здані відходи та звіт про проведену роботу;
  • дотримання кінцевих термінів подачі звітів про проведення локальних проєктів;
  • звітність тренерів та менторів проєкту щодо кожної з команд.

Метою проєкту "Zero Waste School" є розвиток культури сортування відходів у школах і громадах. Команда Ірпінської школи №17 виборола право брати в ньому участь наприкінці зими. 75 шкіл-учасниць були відібрані з більш ніж 1000 навчальних закладів, які подали заявки.

Учасники проєкту пройшли навчання – отримали знання про проєктний менеджмент, комунікації, про можливість отримання грантів та про соціальну відповідальність, вчилися сортувати сміття. Команда школи №17 презентувала свою ініціативу "Мінімізація несанкціонованих сміттєзвалищ на території міста" та проводила в Ірпені тренінги, під час яких представники шкіл навчалися сортувати відходи й боротися з несанкціонованими сміттєзвалищами.

Нагадаємо, що у місті Ірпінь через складні метеорологічні умови та бездіяльність комунальників почала "працювати" безкоштовна ковзанка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram