#

Ірпінські ліцеїсти вийшли у фінал Всеукраїнського проєкту "Відкривай Україну"

09.11.2020 12:30
Ірпінські ліцеїсти вийшли у фінал Всеукраїнського проєкту "Відкривай Україну"
Фото з мережі Інтернет

Команда "Варяги" з Ірпінського академічного ліцею Національного університету біоресурсів і природокористування вийшла у фінал Всеукраїнського проєкту неформальної освіти "Відкривай Україну"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Управління освіти і науки Ірпінської міської ради" у Facebook.

Цей проєкт реалізовується за сприяння Міністерства освіти і науки України. Освітній процес проходить на геймифікованій онлайн-платформі, яка містить інтерактивні інструкції, навчальні матеріали, історії успіху та багато іншого.

"Відкривай Україну" навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Проєкт ставить питання суспільства та громад вголос, а шукати відповіді беруться команди підлітків 7—11 класів, які організовуються навколо тих проблем, які впадають їм в очі. Підлітки збираються командою, обирають собі вчителя в школі, який стає їх ментором, обирають капітана серед учасників та навчаються, самоорганізовуються.

Під час проєкту учасники проходять трансформаційні етапи командного розвитку. Як результат, роблять дуже потужні проєкти: застосунки, фестивалі, арт-інсталяції та цілі рекреаційні парки.

У процесі навчання й роботи над проєктами команди змагаються між собою. У 2020 році участь у проєкті "Відкривай Україну" взяли 650 команд (6,5 тис. школярів і 650 учителів-менторів) із 345 міст і селищ України. У півфінал вийшли 114 команд, у фінал — 24.

Нагадаємо, що у селищі Ворзель на вулиці Яблуневій працівники ДТЕК Київські регіональні електромережі встановлюють гнізда для лелек.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: