#

Ірпінських школярів навчали мистецтву самозахисту (ВІДЕО)

02.12.2021 16:20
Ірпінських школярів навчали мистецтву самозахисту (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

В Ірпінській школі №1 у рамах всеукраїнської акції "16 днів протидії насильству" школярів начали захисту від нападника та наданню першої медичної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Навчальний курс для школярів організували Ірпінська міськрада та "Асоціація жінок України "Дія". Приірпіння" за ініціативи Міністерства соціальної політики України.

Дітей навчали як не стати жертвою маніпуляцій та вміти захистити себе у разі необхідності. Під час майстер-класів моделювалися небезпечні ситуації із яких школярі повині були знайти вихід. У цьому їм допомагали тренери. Діти тренувалися не тільки захищатися, а й надавати допомогу іншим.

Керівниця експертної групи Міністерства соціальної політики України Олена Фаримець розповіла:

Наше завдання – і ми дякуємо ірпінській владі, яка підтримала цю акцію – це максимально поінформувати людей, розказати, що є така проблема, щоб вони не боялися звертатися, щоб вони могли себе ідентифікувати як постраждалих і знали, що їм можуть допомогти.

Учениця Ірпінської СЗОШ № 1 Софія прокоментувала:

Це дуже знадобиться, коли йти в темному провулку – зараз таких моментів багато буває. І в таких моментах медицина також знадобиться, наприклад, перев’язати руку.

Нагадаємо, що в Ірпені запланули створення школи вільної боротьби.


Читати "Моя Київщина" у Facebook