#

Ірпінську колонію знову виставлять на продаж

20.07.2021 19:54
Ірпінську колонію знову виставлять на продаж
Ірпінська колонія

Стало відомо, що Ірпінський виправний центр цього літа спробують продати ще раз

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "lb.ua".

Наприкінці липня Ірпінський виправний центр №132  втретє буде виставлено на продаж. Стартова ціна лота, знову ж таки, становитиме трохи більше ніж 220 млн гривень. Така вартість цілком обґрунтована, адже колонія розташована усього за 2 км від столиці, у центрі смт Коцюбинське. Поруч – парк і залізнична станція. Територія об'єкта – понад 8 га. Підведене опалення, електрика, водопостачання та каналізація. 

Як зазначила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, утримувати установи, які наповнені до 50%, надто невигідно для держави. В'язнів із цих установ уже кілька років тому перевели до інших колоній, однак держава щороку витрачає на утримання закладів близько 150 млн гривень.

Наголосила Висоцька:

Якби ми мали щороку таку суму капітальних видатків на всю інфраструктуру пенітенціарної системи – вона не була б у такому занедбаному стані.

Вона також додала, що у планах на найближчі три роки – виставити на аукціон близько 30 закритих в'язниць. Щонайменше шість із них - цього року.

Нагадаємо, що відсьогодні в Ірпінському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги з’явилася вакцина Moderna від COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: