#

"Ірпіньводоканал" модернізує каналізаційні мережі (ВІДЕО)

23.09.2021 10:46
"Ірпіньводоканал" модернізує каналізаційні мережі (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

"Ірпіньводоканал" продовжує модернізацію каналізаційного колектора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Ця частина колектора, хоча й знаходиться на території Києва, перебуває на балансі "Ірпіньводоканалу". Протяжність цієї ділянки – близько 1 км, а далі вже – київське господарство.

Начальник КП "Ірпіньводоканал" зазначив, що через цей колектор проходять усі каналізаційні стоки міста Ірпінь, Ворзеля, Гостомеля і Бучі.

Цими трубами проходить майже 15 тисяч кубометрів нечистот щодоби. За багато років експлуатації старі залізобетонні конструкції геть протрухли і сворюють аварійні ситуації.

 Цього року вже проведено роботи із заміни близько 80 метрів цього аварійного колектора. Наразі закуплена каналізаційна труба і проводяться роботи – ще 200 метрів.

Артур Загодіренко додав:

І в нас залишиться основна велика робота, яку теж плануємо виконати цього року – це даний каналізаційний колектор, який виходить на дорогу. Там приблизно 220 метрів.

А поки тут оновлюють труби, водовідведення не припиняється ні на мить, споживачів не відключають від мережі й колектор працює у звичному режимі. Завдяки новітній технології, щоб модернізувати мережу, не потрібно також і рити кілометрові траншеї.  Достатньо розкопати невеличку ділянку в місці провалу. Санація відбувається шляхом протягування нової труби в старий трубопровід

Загальна протяжність каналізаційних мереж «Ірпіньводоканалу» – близько 200 кілометрів. За останні кілька років підприємство модернізувало майже 60 її відсотків. В "Ірпіньводоканалі" кажуть – ці роботи продовжуватимуть і надалі.

Нагадаємо, що в Ірпінському ліцеї №3 працюватиме пункт щеплень від COVID-19.


Читати "Моя Київщина" у Facebook