#

Італія знову надасть кошти для відбудови Бучі

22.06.2022 15:30
Італія знову надасть кошти для відбудови Бучі
Руйнування у Бучі

Мер італійського міста Бергамо Джорджо Горі під час зустрічі з Міністром фінансів України Сергієм Марченком повідомив, що Італія продовжить залучати кошти на відновлення міста Буча

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

Зауважимо, що у квітні 2022 року італійська гуманітарна організація Cesvi зі штаб-квартирою у Бергамо, ухвалила рішення про виділення перших 500 млн євро на відновлення Бучі.

Зараз же італійці знову нададуть допомогу для постраждалого через війну міста. Так, Джорджо Горі зазначив, що сума фінансової підтримки на відновлення Бучі буде збільшена за рахунок благодійних внесків від приватних та державних донорів, зокрема від муніципалітету міста Бергамо.

Сергій Марченко подякував представникам Італії за допомогу у відновленні міст України, що зазнали руйнувань через вторгнення рф:

Сьогодні сума інфраструктурних збитків сягає 104 млрд доларів США, проте війна ще не закінчилася. Зараз і після перемоги нас чекає складний шлях відновлення України і я дуже вдячний нашим друзям, зокрема з Італії, за активну підтримку та залученість у процес відбудови.

Також у Мінфіні повідомляють, що у пріоритетними у відновленні Бучі є відбудова зруйнованої інфраструктури, житла, переобладнання парків спеціальної техніки, зокрема автомобілів швидкої допомоги, пожежних машин та громадського транспорту.

Нагадаємо, що у Бучанській міськраді повідомили, що Тайвань надасть фінансову допомогу на післявоєнне відновлення міста Буча.

Читати "Моя Київщина" у Telegram