#

Іванківський районний історико-краєзнавчий музей внесли у список об’єктів для відбудови (ФОТО)

17.06.2022 19:45
Іванківський районний історико-краєзнавчий музей внесли у список об’єктів для відбудови (ФОТО)
Іванківський районний історико-краєзнавчий музей

Сьогодні, 17 червня, стало відомо, що Іванківський районний історико-краєзнавчий музей, який постраждав від дій росіян, внесли у список об’єктів для відбудови

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Ткаченка у Facebook.

У дописі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, що 25 лютого росіяни направили в музей 4 ракети, саме в ту залу, де експонувались роботи Марії Примаченко.

Ткаченко наголошує:

Тобто, це такий самий спланований удар по нашій національній ідентичності, як завжди. На щастя, працівники музею попередньо сховали всі 14 картин, а коли почалась пожежа - ризикуючи життям, витягнули їх зі зруйнованої будівлі, що палала.

Також міністр культури та інформаційної політики поспілкувався з мешканцями села та головою Іванківської селищної ради Свириденко Тетяною.

Олександр Ткаченко написав:

Те, що люди пережили в окупації складно уявити - страх, переслідування, відсутність зв'язку та електроенергії, брак продуктів, величезні втрати. Деякі села знищені вщент, деякі на 30 - 90%. Загалом пошкоджено або знищено 2360 об'єктів інфраструктури.  Щоразу переконуюсь, що росіяни - нація, що вміє тільки руйнувати надбання інших та відкидати розвиток територій, куди вони приходять, на десятки років в минуле.

На кінець він зауважив, що Іванківський музей в першу чергу внесли в список об’єктів для відбудови на платформі https://restore.mkip.gov.ua.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ оновив дані про загальні бойові втрати ворога і період із 24 лютого до 17 червня.


Читати "Моя Київщина" у Facebook