#

Європейській інвестиційний банк профінансує реконструкцію трьох освітніх закладів на Київщині

08.04.2021 10:40
Європейській інвестиційний банк профінансує реконструкцію трьох освітніх закладів на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Наразі Європейський інвестиційний банк погодив договори підряду по всім трьом проєктам на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу КОДА.

Голова ОДА Василь Володін обговорив Реалізацію проєктів соціальної інфраструктури з керівником Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ) від Європейського інвестиційного банку Роєм Дрейкоттом.

Зустріч відбулася за участі профільного заступника голови Київської ОДА Андрія Лісовика, представників групи технічної підтримки НКПВУ, ПРООН, представників профільних департаментів облдержадміністрації.

Зазначається, що Київщина – одна з областей, які активно розбудовуються, окрім того, тут проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб, тому питання щодо існуючого дефіциту навчальних місць у школах і дитячих садках наразі стоїть досить гостро і потребує додаткової уваги з боку влади та європейських партнерів України.

У рамках першої фази Програми НКПВУ Міністерство розвитку громад та територій України відібрало для фінансування 3 проєкти Київської області із загальною сумою 276 500,074 тис. грн, замовниками будівництва по проєктах є органи місцевого самоврядування. Йдеться про реконструкцію дошкільного навчального закладу "Зірочка" в міста Бровари, реконструкцію з добудовою загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів в місті Буча та реконструкцію Хотянівської ЗОШ І-ІІ ступенів в селі Хотянівка Вишгородського району.

Наразі отримано погодження від Європейського інвестиційного банку, укладено договори підряду по всім трьом проєктам, і по одному з них вже розпочато роботи.

Також нагадаємо, що до кінця цього року будівлю Яготинського навчально-виховного комплексу повинні утеплити за 15,18 млн грн за замовленням КОДА.

Читати "Моя Київщина" у Facebook