#

Кабінет міністрів визначив подальшу долю "Межигір'я"

27.06.2022 12:25
Кабінет міністрів визначив подальшу долю "Межигір'я"
"Межигі́р'я"

Стало відомо, шо Кабмін  погодив клопотання Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території "Межигір’я"

Як  повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українська правда", це стало відомо з Урядового порталу за підсумками засінання Кабінету міністрів під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 24 червня 2022 року.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець зауважив:

Сподіваюся, що вже найближчим часом улюблене місце українських та іноземних туристів на Київщині стане природоохоронною територією, приміром, як "Феофанія", "Маріїнський парк" чи "Голосіївський ліс".

Також було сказано, щоб урядова резиденція "Межигір’я" офіційно набула статусу парку-пам’ятки державного значення, Міндовкілля має завершити усі юридичні процедури та підготувати відповідний проєкт указу президента, зазначили в міністерстві.

Довідково: "Межигі́р'я" - колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки. З 1935 до 2007 року Межигір'я було державною урядовою резиденцією, поки не було виведено в приватну власність. Після Революції гідності "Межигір’я" стало одним із популярних туристичних місць.

Нагадаємо, що у Бучанській міськраді повідомили, що Тайвань надасть фінансову допомогу на післявоєнне відновлення міста Буча.

Читати "Моя Київщина" у Telegram