#

Кабмін звільнив главу держагентства з управління зоною відчуження Костюка

07.07.2021 16:05
Кабмін звільнив главу держагентства з управління зоною відчуження Костюка
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 7 липня, стало відомо, що Кабінет міністрів звільнив Сергія Костюка з посади голови Державного агентства України з управління зоною відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Бізнес Цензор".

Іншим своїм рішенням Кабмін тимчасово поклав обов'язки голови Держагентства на начальника відділу архітектури, капітального будівництва, управління майном, роботи над інвестиційними проектами і земельних відносин Держагентства Зони відчуження Євгена Крамаренка.

Варто зауважити, що Кабмін призначив Сергія Костюка головою Державного агентства України з управління зоною відчуження 24 лютого 2021 року.

У 2019-2020 роках Костюк очолював Державне спеціалізоване підприємство "Центральне підприємство по поводженню з радіоактивними відходами", до цього в 2018 році очолював "Чорнобильський спецкомбінат".

У 2014 році Сергій Костюк очолював правління "Укргазвидобування". У грудні того ж року СБУ затримала Костюка у справі про продаж зрідженого газу компанії "Вог Трейдинг" за заниженою ціною, що завдало збитків державі на суму понад 23 млн гривень.

Однак суди виправдали Костюка, зазначивши, що державне обвинувачення не довело особисту зацікавленість підозрюваного і корисливі мотиви при продажу палива за заниженою ціною.

Нагадаємо, що перед судом постане керівник товариства, який під час ремонту дороги у місті Переяслав привласнив 300 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram