#

Кагарлицька лікарня придбала відеофіброгастроскоп

24.08.2022 14:40
Кагарлицька лікарня придбала  відеофіброгастроскоп
Фото з місця події

Нещодавно багатопрофільна лікарня в Кагарлику купила новенький відеофіброгастроскоп, який значно покращить роботу медиків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Кагарлицької міської ради.

У повідомленні розповідається, що лікарня протягом цього року вагомо оновила свою матеріальну базу. Частину обладнання була придбана за кошти місцевого бюджету громади чи області, частину закупили за власні кошти, а ще частину надала держава чи благодійники.

Директокар Кагарлицької лікарні Марія Недолько зауважує:

Цього року ми подали до Національної служби здоров'я України на пакет по фіброгастроскопії. Одне таке дослідження коштує 840 гривень. Але якщо на фіброгастроскопі проводиться будь-яка процедура, то застосовується коефіцієнт 1,7. Тож нам на лікарню будуть надходити додаткові кошти для поліклініки. Причому платить не пацієнт, а держава.

Новенький відеофіброгастроскоп виробництва китайської фірми AOHUA лікарня придбала за власні кошти, а його ціна становила 848 тисяч гривень.

Лікар Анатолій Демиденко розповідає:

Апарат ліцензований, виробництва китайської фірми AOHUA. За наявності додаткового обладнання ним можна проводити поліпектомії (видалення поліпів), зупиняти кишково-шлункові кровотечі, проводити тести на гелікобактер, брати біопсію, підключати колоноскоп. Ми можемо робити фото- і відеозйомку власне обстеження. Все це записуємо на флеш-носій, щоб потім детальніше оглянути на комп’ютері та встановити діагноз. Фото- та відеоінформацію можемо скинути й пацієнту на його флешку.

Нагадаємо, що 18 серпня у селі Мирівка Кагарлицької громади відбувся благодійний ярмарок "Підтримаємо наших захисників".

Читати "Моя Київщина" у Facebook