#

Кандидат на посаду голови НАЗК придбав будинок на Київщині за заниженою всемеро ціною

22.02.2024 14:00
Кандидат на посаду голови НАЗК придбав будинок на Київщині за заниженою всемеро ціною
Артем Хаванов

Кандидат на голову НАЗК Артем Хаванов придбав будинок на Київщині за 85 тис грн – на думку комісії, ця ціна всемеро нижча за ринкову 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Главком.

Відомо, що у декларації за 2022 рік у кандидата – 1,5 млн грн доходу. Готівкою – $10 тис. та €10 тис. Має частку у 25% на квартиру в Києві, право на користування автомобілем Smart Fortwo 2008 року. У спільній власності, в тому числі з дружиною, – будинок та земельна ділянка в Київській області. 

Дружина Марина Хаванова у 2022 році отримала понад 3,7 млн грн доходу, в тому числі 2,3 млн грн від відчуження нерухомого майна. Має право на користування автомобілем Honda CR-V 2008 року та понад 300 тис. грн на банківському рахунку.

У житті кандидата теж було кілька цікавих історій. Перша, яка одразу зацікавила комісію, – із керуванням автівкою у стані алкогольного сп’яніння у 2018 році: тоді у нього забрали права на рік і змусили сплатити штраф. Хаванов пояснив ситуацію так: був на святкуванні дня народженні сина свого друга, випив чотири пляшки пива. Раптом одному з гостей стало зле, і Хаванов терміново поїхав в аптеку за антигістамінними препаратами для нього. На зворотному шляху його зупинила поліція.

Кількома роками раніше Хаванов придбав будинок на Київщині за 85 тис. грн – на думку комісії, ця ціна всемеро нижча за ринкову. Кандидат пояснив, що будинок був без ремонту, а придбав він його за кошти, отримані від продажу квартири на Борщагівці. Якусь частину до цієї суми доклали теща з тестем.

До слова, теща Хаванова у 2022-2023 роках придбала дві автівки: Subaru Forester за 489 тис. грн і Porsche Macan за 2 млн 870 тис. грн. До самого факту придбання автівок у комісії питань не було, адже на той момент тесть одержав близько 5 млн грн сукупного доходу. Проблема в іншому: теща передала право розпоряджатися обома автівками третім особам «на підставі довіреностей». Комісія припустила, що автівки купувалися не для тещі. Хаванов не зміг пролити світло на цю ситуацію, бо з тещею і тестем (які за 10 років до того допомогли купити будинок) близько не спілкується.

Нагадаємо, що рекорд у Верховній Раді: нардеп задекларував більше 300 об'єктів нерухомості на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram