#

Керівництво Білоцерківського району звинуватили у бездіяльності у питанні допомоги армії

08.11.2022 12:03
Керівництво Білоцерківського району звинуватили у бездіяльності у питанні допомоги армії
Підрозділу потрібні шини

Депутат Білоцерківської районної ради, офіцер Національної гвардії України, капітан  Володимир Бабенко звернувся до голови КОВА Олексія Кулеби з приводу бездіяльності очільниці Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк. Остання, на думку військовослужбовця, бездіяла у тому, що проігнорувала запит військовослужбовців про потреби, а саме забезпечення їх спецшинами для бронетранспортерів та військових автомобілів

Як зазначає «Моя Київщина», насамперед мова йде про першу Президентську бригаду оперативного призначення ім. Гетьмана Петра Дорошенка НГУ в/ч3027 НГУ, в якій власне і проходить службу Бабенко.

Дана в/ч приймала участь у обороні Києва, а саме на Мощуні, на Ірпінському напрямку. Також батальйони тактичної групи цієї частини знаходяться під Чорнобилем і на Чернігівщині, зокрема сама потужна тактична група знаходиться на Донеччині. Як зазначив Бабенко, він та воїни цієї частини приймали участь в обороні Сєвєродонецька, Лисичанська, а зараз працюють на Луганському напрямку.

«Наша військова частина зазнала великих втрат, в тому числі військової техніки.  У зв’язку з необхідністю відновлення боєздатності нашої частини ми звернулися до українського виробника шин «Росава» у м. Біла Церква. Керівництво заводу, а саме Олександр Даліба погодилося надати необхідні шини за умови компенсації сировини, яка нижче собівартості даної продукції. Водночас наша військова частина 3027 НГУ звернулась до керівника білоцерківської РВА Людмили Мерзлюк з проханням допомогти знайти кошти на придбання вказаних шин. Однак пані Мерзлюк залишила без належного реагування звернення командира в\ч 3027 НГУ та жодної відповіді не надавала», - говорить Володимир Бабенко.

Як зазначає Бабенко, відповіді на звернення Мерзлюк не давала, а на неофіційному рівні заявила, що вказана військова часина базується в місті Вишгород та немає жодного відношення до Білоцерківського району.

«Цим Людмила Мерзлюк образила воїнів. Я, наприклад, білоцерківець. Так само в нашій частині дуже багато військовослужбовців з Білоцерківського району, зокрема загиблі містяни, але вона ось так відповіла. Тому я написав депутатське звернення очільнику Київської обласної військової адміністрації Олексію Кулебі щодо бездіяльності голови Білоцерківської РДА. На мою думку, вказана позиція начальника Білоцерківської районної військової адміністрації не ґрунтується на державницьких засадах та не спрямована на забезпечення боєздатності України, суперечить обов’язкам покладеним на військові адміністрації в зв’язку із введенням в країні режиму воєнного стану», - сказав Бабенко

У своєму зверненні до Олексія Кулеби Володимир Бабенко просить вжити заходів належного реагування на бездіяльність керівника білоцерківської РВА Людмили Мерзлюк в межах повноважень голови КОВА і допомогти у вирішенні питання придбання автомобільних шин виробництва «Росава» для потреб в/ч 3027 НГУ. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram