#

Керівництво Мадрида перейменує вулицю поблизу посольства Росії на честь Ірпеня або Бучі

14.04.2022 16:50
Керівництво Мадрида перейменує вулицю поблизу посольства Росії на честь Ірпеня або Бучі
Мер Мадрида та посол України в Іспанії

Мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда підтримав ідею надання одній із вулиць біля посольства росії назви Буча або Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на посольство України в Іспанії.         

Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев провів зустріч із мером іспанської столиці Хосе Луїсом Мартінесом-Алмейдою. Під час переговорів було досягнуто згоди про те, що одна з вулиць поблизу посольства Росії носитиме назву Буча або Ірпінь на знак пам'яті загиблих громадян України під час звірств російської армії.

Крім того, керівник іспанської столиці пообіцяв послу України, що вулиці Санкт-Петербург і Росія в Мадриді будуть перейменовані на Маріуполь і Київ відповідно.

Іспанській стороні було висловлено подяку за підтримку, яку надає місто українцям, які прибули до Мадрида, та сприяє організації збору та постачання в Україну гуманітарної допомоги.

Крім того, було обговорено низку конкретних питань розвитку подальшої співпраці. Голові міста була висловлена подяка за позбавлення Путіна почесної відзнаки "Золотого ключа Мадрида. Хосе Луїс Мартінес-Алмейда також побажав Україні швидкої перемоги та якнайшвидшого повернення до мирного життя.

Нагадаємо, що 14 квітня в Ірпінь прибули спікер Сенату Польщі Томаш Гродзький та голова чеського парламенту Мілош Вистрчил.

Читати "Моя Київщина" у Telegram