#

Керівництво має чіткий план дій, які будуть спрямовані на допомогу жителям Київщини, - Чернишов

07.04.2022 09:10
Керівництво має чіткий план дій, які будуть спрямовані на допомогу жителям Київщини, - Чернишов
Фото з місця події

Наразі Київська область поділена на дві частини, де одна з яких приймає переселенців й розпочинає посівну, а інша - оговтується від жахіть окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Олексія Чернишова у Facebook.

Чернишов написав:

Як допомогти людям та відновити зруйновані та пошкоджені будівлі, критичну та соціальну інфраструктуру. Ці та інші питання обговорили сьогодні з начальником Київської ОВА Олександром Павлюком, керівником гуманітарного напрямку Кулеба Олексій, керівництвом ключових відомств області та з очільниками районів.

Далі він вказав, що сьогодні треба всіма можливими засобами допомогти людям, які живуть у зруйнованих громадах. За його словами, керівництво області має чіткий план дій та оперативно налагоджено роботу щодо забезпечення деокупованих територій гуманітарною допомогою, продовольством, засобами гігієни, медикаментами. Також вживаються заходи з відновлення роботи комунальних служб, газо-, електро- і водопостачання, зв'язку та мостового сполучення.

Олексій Чернишов зауважив:

Окремо зупинились на темі руйнації в громадах. Про цифри поки говорити зарано. Зараз проводиться активна робота з розмінування деокупованих територій та визначення кількості пошкоджених та зруйнованих об'єктів, вирішення питань подальшої долі цих об'єктів. Одночасно, громади потребують допомоги з першочерговим ремонтом тих будівель, які зазнали незначного ушкодження. Буквально вчора Уряд прийняв постанову, яка дозволить державі закуповувати будівельні матеріали на першочергові аварійно-ремонтні роботи, такі, наприклад, як заміна скла тощо. Ми й надалі будемо напрацьовувати нові рішення, або допомагати громадам відновлювати життєдіяльність.

На кінець він зауважив, що ніхто не може повернути до життя людей, які загинули від рук окупанта, але, в пам’ять про всіх загиблих, повернемо життя містам, які були зруйновані.

Нагадаємо, що екснардеп та представник 72-ї бригади Ігор Луценко опублікував відео, де показано, як постраждало село Мощун у Гостомельській ОТГ від рашистів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook