#

Керівник Гостомельської РВА виступив проти керівництва Київської ОВА

07.06.2023 13:30
Керівник Гостомельської РВА виступив проти керівництва Київської ОВА
Фото з місця події

Гостомельська селищна військова адміністрація звернулася до Президента України у зв’язку з перешкоджанням своїй роботі з боку посадовців Київської ОВА та окремих правоохоронців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на звернення під час пресконференції в "Укрінформі" керівника Гостомельської СВА Сергія Борисюка.

У Гостомельській СВА стверджують, що посадовці КОВА з жовтня минулого року блокують роботу Гостомельської селищної ВА. Під загрозою відновлення житлового фонду та об’єктів інфраструктури у громаді. Наголошується, що керівництво КОДА взаємодіє з представниками колишньої місцевої кримінально-олігархічної влади. До Офісу Президента скерували відповідне офіційне звернення.

Сергій Борисюк повідомив:

З жовтня 2022 року взагалі не підписаний жодний трудовий контракт з украй необхідними фахівцями адміністрації. Штат укомплектований на 60% За цей же період Київською ОДА не затверджено нову структуру та штатний розпис Гостомельської СВА, не надане право щодо затвердження містобудівних умов.

Він також зазначив, що військова адміністрація, яку було утворено ще в липні 2022 року, досі не отримала повноважень органу місцевого самоврядування. У таких діях посадовців КОДА керівництво Гостомельської СВА вбачає ознаки саботажу та навмисного блокування роботи військово-цивільного органу у військовий час.

Пов’язують це із відмовою призначити на посади у Гостомельській СВА осіб, рекомендованих КОДА, доброчесність яких викликала питання, після чого колишній очільник області Олексій Кулеба публічно погрожував генералові Сергієві Борисюку звільненням і врученням підозр.

Очільник Гостомельської СВА зауважив:

Дивує тісна взаємодія заступників голови Київської ОДА з колишньою місцевою кримінально-олігархічною владою Гостомеля, яка намагається повернути собі можливість розпродажу землі та розкрадання коштів громади.

Зі слів Сергія Борисюка, роботі Гостомельської військової адміністрації також перешкоджає надзвичайна активність правоохоронних органів. Йдеться про обшуки, вилучення документів, запити від Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Нацполіції, Національного агентства із запобігання корупції.

Керівниця юридичного відділу Гостомельської СВА Марина Черевко розказала:

Останній запит НАЗК стосувався інформації, що розміщена на понад 11 тисячах сторінок. Маючи у своєму розпорядженні один принтер, ми готували відповідь на цей запит майже тиждень. У цей час під дверима чекали мешканці громади, які хотіли отримати роз’яснення та консультації щодо відбудови житла, надання відшкодувань за зруйноване житло.

Варто нагадати, що раніше БЕБ заявило про викриття схеми привласнення бюджетних коштів посадовцями Гостомельської СВА. За версією слідства, договори про відновлення житлового фонду та облаштування укриттів були укладені із завищенням цін, внаслідок чого був завданий збиток на 5 млн гривень. У військовій адміністрації можливі помилки пояснили необхідністю проводити закупівлі швидко в умовах війни.

Нагадаємо, що Гостомель увійшов в перелік населених пунктів, які почали відновлювати за сприяння платформи United 24.

Читати "Моя Київщина" у Facebook