#

Керівники ДСНС та поліції Київщини розповіли про заходи безпеки на травневі свята (ВІДЕО)

24.04.2018 12:26
Керівники ДСНС та поліції Київщини розповіли про заходи безпеки на травневі свята (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 квітня, відбулася спільна прес-конференція начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитра Ценова та очільника обласного Управління державної служби з надзвичайних ситуацій Василя Слободянюка щодо забезпечення публічної безпеки на травневі свята

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС у Київській області.

Керівники силових відомств розповіли представникам центральних ЗМІ про те, як у святкові дні будуть працювати підрозділи ДСНС і Нацполіції, як буде забезпечуватись безпека громадян на території Київщини.

Дмитро Ценов зазначив, що патрулювання переходить у посилений варіант несення служби. Для посилення на маршрутах будуть задіяні 100 автопатрулів ГРП , 83 патрулі приватних охоронних підприємств та 55 піших патрулів. "У паркових зонах міста Біла Церква Вишгородського району будуть патрулювати велокопи",- додав начальник ГУ Національної поліції в Київській області.

Загалом же, забезпечувати спокій жителів Київщини в період травнивих свят будуть майже три тисячі поліцейських.

Керівник ДСНС області розповів, що пожежники також переходять на посилений режим роботи.

"Щоденно на бойовому чергуванні в Київській області в середньому перебуває 375 чоловік особового складу та 105 одиниць пожежно-рятувальної техніки. При переведенні підпорядкованих підрозділів Головного управління на посилений варіант несення служби на чергування заступає в середньому 440 чоловік особового складу та 125 одиниць техніки у резерві перебуває 280 чоловік та 75 одиниць техніки", - зазначив Василь Слободяник.

Також начальник ДСНС Київщини вкотре звернувся до громадян з попередженням про заборону випалювання трави, інших рослинних рештків, розведення багаття в лісі та ознайомив присутніх з статистикою пожеж на відкритих територіях. Лише з початку року їх сталося 639 на площі понад 508 га, переважна більшість з яких припадає на вихідні та святкові дні.

"Шановні мешканці та гості Київської області! Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях та заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі" - зауважив Василь Слободяник.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: