#

Керівники Київщини обговорили питання безпеки державного кордону (ФОТО)

19.11.2021 18:25
Керівники Київщини обговорили питання безпеки державного кордону (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 19 листопада, у Іванкові відбулася міжвідомча нарада під керівництвом очільника Київської області Василя Володіна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

На нараді були присутні представники та керівники профільних міністерств і відомств, силових і правоохоронних органів, а також структурних підрозділів Київської облдержадміністрації.

Було обговорено питання запровадження додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону. На порядок денний винесли два ключові питання:

  • взаємодія прикордонників із нацгвардійцями та правоохоронцями під час здійснення контролю на ділянці українсько-білоруського кордону у межах Київщини;
  • стан виконання рішення РНБО від 30 липня 2021 року щодо облаштування державного кордону.

Василь Володін висловився, що у зв’язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні потрібно бути максимально готовими до будь-якого перебігу подій і можливих провокацій. Наразі контроль за кордоном України у межах пристоличного регіону забезпечений на 100%. Разом із тим ситуація постійно моніториться, а профільні служби готові до оперативного посилення у разі необхідності. Для цього є відпрацьована чітка схема дій. Голова КОДА наголосив:

Хочу підкреслити, що у кожного представника влади у питанні захисту державного кордону своя зона відповідальності. Але для максимальної результативності всім нам потрібно діяти злагоджено. Тож дякую профільним службам Київщини за державницьку позицію. Будемо продовжувати координацію дій, щоб на 100% бути готовими протидіяти будь-яким можливим загрозам.

Нагадаємо, що поліція Київщини заявила, що на українському кордоні немає нелегальних мігрантів.



Читати "Моя Київщина" у Telegram