#

Керівники посольств і консульств відвідали фабрику-кухню "ГотуЇмо", що у Бучі

24.07.2025 09:33
Керівники посольств і консульств відвідали фабрику-кухню "ГотуЇмо", що у Бучі
Проєкт став модельним прикладом для інших регіонів
Київщину відвідала делегація керівників закордонних дипломатичних установ України, яка побувала на Фабриці-кухні "Готуїмо" у Бучі — інноваційному об’єкті, що змінив підхід до організації шкільного харчування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА.

Це перший в Україні проєкт, реалізований у межах реформи шкільного харчування, втілений в життя завдяки підтримці американського мецената Говарда Баффета та The Howard G. Buffett Foundation.

Будівництво розпочалося у квітні 2023 року, а вже в грудні фабрика почала роботу. Це надзвичайно швидкий темп реалізації проєкту, який став можливим завдяки злагодженій співпраці міжнародних партнерів і місцевої влади.

Фабрика працює за сучасною технологією Cook&Chill: страви готуються централізовано, охолоджуються, транспортуються у термобоксах і проходять регенерацію безпосередньо у школах. Такий підхід гарантує високу якість, безпечність і логістичну ефективність.

Наразі фабрика щодня забезпечує понад 7 500 порцій для 16 шкіл Бучанської громади.

Цей проєкт став модельним прикладом для інших регіонів. На Київщину приїздять делегації з різних областей, щоб вивчати досвід, переймати практики, консультуватися з нашими фахівцями. А для багатьох громад саме ця фабрика стала точкою відліку в реалізації реформи шкільного харчування.

У КОВА наголосили, що важливо, щоб такі приклади бачили й українські дипломати, які працюють у різних країнах світу та щодня ведуть діалог із міжнародними партнерами, шукають нові можливості для співпраці, залучення допомоги, інвестицій та підтримки.

Нагадаємо, у березні очільники громад із 10 областей України знайомилися із роботою фабрики-кухні "ГотуЇмо" у Бучі. Спільно з учнями вони провели дегустацію шкільного меню та отримали відгуки дітей щодо якості та різноманітності страв.
Читати "Моя Київщина" у Facebook