#

Кияни створили онлайн-гру про події в Гостомелі, Бучі та Маріуполі під час окупації

13.09.2022 13:00
Кияни створили онлайн-гру про події в Гостомелі, Бучі та Маріуполі під час окупації
Фото з мережі Інтернет

Київська студія розробників ігор "Starni Games" запустила демо-версію онлайн-гри "Ukraine War Stories", заснованої на реальних подіях у Гостомелі, Бучі й Маріуполі в перший період російсько-української війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ITV.   

"Ukraine War Stories" – це добірка візуальних новел про російське вторгнення в Україну в 2022 році. Події розгортаються в перші місяці війни. У центрі уваги – цивільні, які опинилися на окупованій росіянами території. Вони не воїни, а прості люди, які намагаються вижити.

Новели охоплюють події від перших ударів по летовищу в Гостомелі до різанини в Бучі та відчайдушного спротиву в Маріуполі. Завданням гравця буде зберегти життя собі та своїм близьким, і зрештою опинитись у безпеці.

Кожна новела заснована на досвіді очевидців і реальних подіях та були зібрані в одну історію. Використані зображення – це реальні фото, зроблені в містах, про які йдеться в сюжеті.

Розробники зазначають:

Один із наших співробітників потрапив в окупацію в Бучі (де розгортаються події однієї з новел), і провів разом із сім’єю тиждень у гаражному підвалі, доки не з’явилася можливість евакуюватись. Їхній дім, як і багато інших у місті, російські солдати розграбували. Його досвід очевидця ми використали при розробці історії, як і інші відкриті джерела. Війна торкнулася багатьох наших родичів та друзів.

Вони зауважують, що проєкт некомерційний, мета його створення — розповісти світовій аудиторії про досвід народу України.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ назвав втрати окупаційного війська станом на сьогодні, 13 вересня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook