#

"Київоблагроліс" звинуватили у незаконній рубці дерев на Іванківщині (ВІДЕО)

11.03.2020 08:20
"Київоблагроліс" звинуватили у незаконній рубці дерев на Іванківщині (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 10 березня, стало відомо, що в селі Розважів Іванківського району місцевими жителями було помічено незаконну вирубку дерев

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Олега Берегового у Faсebook.

"Прибувши на місце рубки нами було виявлено, що діляночні стовпчики не містять жодних даних, ні номер кварталу, ні номер відділу, ні назву рубки, ні рік проведення, ні площі в га. Крім того, на свіжоспиляній деревині відсутні чіпи, хоча Київоблагроліс прозвітувався ще у лютому, що їхнім підприємством проводиться електронний облік деревини, а отже чіпи мали бути", - зазначається у повідомленні.

Далі чоловік говорить, що свіжоспиляна деревина, за його приблизними підрахункоми становить близько 60 - 70 метрів кубічних, і це в основному свіжі, живі, нічим не хворі дерева.

"Чому діляночні стовпчики не містять жодної інформації про рубку? Що це, халатність, чи злочинне діяння?, - обурюється Олег та продовжує. - Наскільки мені відомо, то інформація на ці стовпчики наноситься ніяк не в день рубки, чи після неї. Процедура виглядає так: проводиться геодезична натурна зйомка ділянки, відбивається інформація на діляночних стовпчиках, потім робиться перелік деревини, яку планують зрубати, потім згідно переліку дерев, їх сорту, проводиться матеріальна оцінка цієї ділянки, потім отримується дозвіл від екологів, Управління лісового господарства, аж потім проводиться рубка. Виникає ще більше питань. Цікавить думка з цього приводу громадськості та експертів і фахівців лісової галузі. Володимир Горбик, може прокоментуєте дії підлеглих?".

На кінець чоловік зазначив, що до поліції написана заява.

Також нагадаємо, що 4 березня у селі Запрудка Іванківського району молодик вирішив підзаробити і вкрав мобільний телефон та гроші.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: