#

"Київоблгаз" незаконно звинуватив Броварський алюмінієвий завод у крадіжці блакитного палива

27.05.2018 15:36
"Київоблгаз" незаконно звинуватив Броварський алюмінієвий завод у крадіжці блакитного палива
Броварський алюмінієвий завод

Господарський суд Київської області виніс рішення, яким фактично розвінчав звинувачення ПАТ "Київоблгаз" в розкраданні Броварським алюмінієвим заводом природного газу на суму в майже 48 мільйонів гривень

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Броварського алюмінієвого заводу, засідання суду відбулося 10 травня.

Зазначено, що в грудні 2017 року "Київоблгаз" пред'явив одному з орендарів Броварського алюмінієвого заводу претензії в некоректній роботі лічильника природного газу. Наслідком цього, на думку газового монополіста, стало не враховане споживання газу, яке тривало протягом півтора року.

"Отримавши відмову в оплаті, ПАТ "Київоблгаз" вирішив втягнути в розгляд Броварський алюмінієвий завод (на території якого знаходився вузол обліку газу), вибравши шлях тиску на керівництво підприємства", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У мережі показали шикарний маєток керівника "Київоблгазу" Дронова (ВІДЕО).

У свою чергу Броварський алюмінієвий завод, з яким "Київоблгаз" уникає вступати в прямі договірні відносини з 2017 року, надав своєму орендареві всебічну юридичну підтримку: орендар звернувся до суду за захистом своїх прав та інтересів, прагнучи розібратися в конфліктній ситуації цивілізованим шляхом.

10 травня в ході судового засідання було встановлено, що лічильник справно функціонував з моменту його установки, а саме 6-го січня 2016 року. Це підтверджено численними актами перевірок і експертизами.

У суді головний метролог ПАТ "Київоблгаз" визнав той факт, що в 2017 році, в ході планової перевірки обладнання, він разом зі своїми фахівцями провів маніпуляції з лічильником з численними порушеннями і в неатестованої лабораторії. У підсумку, претензії газового монополіста до орендаря Броварського алюмінієвого заводу, основані на сфабрикованих даних, були визнані судом неспроможними.

"Суду були надані незаперечні докази того, що« Київоблгаз »маніпулював даними, порушуючи встановлені процедури в сфері метрології, та чинне законодавство в сфері транспортування і розподілу газу", - заявив представник позивача Владислав Теплюк.

"З моменту виникнення господарського спору наше підприємство зазнавало тривалого тиску з боку "Київоблгазу" в стилі "лихих дев'яностих". У грудні минулого року ми неодноразово піддавалися силовим атакам, вжитим співробітниками монополіста під прикриттям неідентифікованих "тітушок", які намагалися відключити нас від газопостачання. 21 грудня 2017 року, в порушення всіляких правових процедур, "Київоблгаз" припинив постачання газу на завод, що призвело до зупинки безперервного циклу виробництва і спричинило значні збитки. Все це відбувалося в розпал опалювального сезону і від "перекриття вентиля" "Київоблгазом" постраждав не тільки наш завод, а й ряд інших підприємств, розташованих в броварський промзоні", - заявив Сергій Шапран, голова правління групи компаній Alumeta Group, частиною якої є Броварський алюмінієвий завод.

"Я вітаю сьогоднішнє рішення суду. Упевнений, що досвід нашого протидії спробам рекету з боку газового монополіста буде затребуваний іншими учасниками ринку. Броварський алюмінієвий завод має намір ініціювати новий судовий розгляд з "Київоблгазом". Ми доб'ємося компенсації всіх збитків, пов'язаних з порушенням безперервного циклу роботи підприємства", - підкреслив Сергій Шапран.

Довідково:

Броварський завод алюмінієвих будівельних конструкцій був запущений в 1979 року. На сьогоднішній день підприємство зарекомендувало себе на міжнародному ринку, як крупний виробник алюмінієвого профілю в Україні, а також найбільший платник податків в Броварах. Потужність підприємства дозволяє виробляти щорічно до 22 тонн продукції, яка експортується в більш ніж 30 країн світу. Сьогодні завод випускає продукцію під торговою маркою "BRAZ" і входить в промислово інвестиційний холдинг Alumeta Group.

ПАТ "Київоблгаз" є однією з найбільших газорозподільних компаній України, що поставляє природний газ більш ніж 850 тис абонентів Київської області. Компанія входить в холдинг "Регіональна газова компанія", основним акціонером якої є Дмитро Фірташ. Керівником підприємства є Дмитро Дронов.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: