#

"Київоблгаз" подав скаргу на рішення суду щодо справи з Броварським алюмінієвим заводом

27.07.2018 10:34
"Київоблгаз" подав скаргу на рішення суду щодо справи з Броварським алюмінієвим заводом

За розрахунками згідно Кодексу газорозподільних систем посадові особи заводу вчинили злочин майже на 48 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

ПАТ «Київоблгаз» продовжить відстоювати свою правоту у справі з ТОВ «Інвестиції Третього тисячоліття» (Броварський алюмінієвий завод) в судовому порядку. Компанія надала касаційну скаргу до Верховного Суду України на рішення Київського апеляційного господарського суду.

Наприкінці 2017 року працівники ПАТ «Київоблгаз» виявили порушення у налаштуванні програмного забезпечення вузла обліку газу підприємства ТОВ «Інвестиції Третього тисячоліття» (Броварський алюмінієвий завод). За результатами проведеної експертизи було встановлено факт втручання у вимірювальний пристрій. Власники підприємства занизили фактичні обсяги споживання газу майже у дев’ять разів.

До такого висновку дійшла уповноважена комісія, до складі якої увійшли представники заводу виробника вузла обліку газу, Держстандарту і самого споживача. За розрахунками згідно Кодексу газорозподільних систем посадові особи заводу вчинили злочин майже на 48 млн грн. Правильність розрахунків розміру штрафних санкцій було підтверджено також Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Окрім цього, ПАТ «Київоблгаз», дотримуючись законодавства України, вже сплатило до державного бюджету податок на нараховані штрафні санкції у розмірі близько 8 млн грн.

Однак ТОВ «Інвестиції Третього тисячоліття» обрав тактику легалізації вчиненого правопорушення через судові рішення. Зокрема, звернулось до суду з позовом про визнання неправомірними дій ПАТ «Київоблгаз» щодо донарахування обсягів газу. Судами першої та другої інстанції позов заводу було задоволено, тому компанія подала касаційну скаргу до Верховного Суду України, щоб відстояти свою правову позицію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: