#

Київоблгаз припинить постачання газу на Трипільську ТЕС (ФОТО)

29.10.2022 11:30
Київоблгаз припинить постачання газу на Трипільську ТЕС (ФОТО)
Трипільська ТЕС

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" доручила Київоблгазу припинити постачання газу на Трипільську теплоелектростанцію, яка виробляє критичну для Києва та області електроенергію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на допис народного депутата та голови тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо кризових явищ на енергоринку Олексія Кучеренка у Facebook.

Депутат опублікував відповідне звернення "Київоблгазу", направлене йому. У документі йдеться:

АТ "Київоблгаз" вимушене розпочати процедуру відключення від газопостачання з 7:00 30 жовтня 2022 року споживача Трипільської ТЕС ПАТ "Центренерго", яка є найбільшим виробником теплової та електричної енергії в Київській області.

Олексій Кучеренко відреагував на таке рішення:

Хочу зазначити, що наслідки ракетних ударів по енергетичних об’єктах значно посилюються безглуздими діями енергетичних монополістів та повністю розбалансованою та безвідповідальною системою "управління" в паливно-енергетичному комплексі.

При цьому, припинення постачання газу Трипільській ТЕС, яка входить до складу енергогенеруючої компанії "Центренерго", не має призвести до припинення її роботи. У Нафтогазі повідомляють:

Основне паливо, яке використовує Трипільська ТЕЦ для здійснення своєї діяльності, – це вугілля. Резервним паливом є мазут та газ. Припинення постачання природного газу Трипільській ТЕС не має призвести до припинення її роботи.

Поряд із тим, у компанії заявили, що заборгованість "Центренерго" за спожитий газ перед ТОВ " ГК Нафтогаз України" складає 2,8 млрд гривень. Нафтогаз закликає "Центренерго", НЕК "Укренерго" та Міністерство енергетики невідкладно вирішити питання заборгованості.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ відвітував про втрати російської окупаційної армії у період з 24 лютого до 29 жовтня.


Читати "Моя Київщина" у Telegram