#

Київщина опинилась серед лідерів по не платежам за світло

19.01.2024 11:30
Київщина опинилась серед лідерів по не платежам за світло
Фото з мережі Інтернет

Київська область та Київ опинилися серед лідерів боржників за електроенергію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на інтерв'ю члена наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрія Бойка виданню "ExPro".

Загалом за час повномасштабної війни українці накопичили 15 млрд гривень боргу за електроенергію.

Юрій Бойко зазначив, що найбільше боржників за світло зосереджено у столиці, Київській, Дніпропетровській, Харківській області. На його думку, це дуже багато. До всього - з-поміж найбільших боржників - багато регіонів, яких взагалі не повинно бути в цьому списку.

Посадовець сподівається, що рішення про повернення можливості штрафувати громадян та вимикати електроенергію через борги знизить рівень свавілля у необхідності оплати послуги. Також вважає, що рішення потрібно було ухвалити більше року тому:

З моєї точки зору, рішення про зняття мораторію було ухвалено занадто пізно. Це слід було зробити приблизно 15 місяців тому.

Також переконаний, що після того, як країна пережила шок перших місяців війни, нормалізувала роботу економіки, фінансової та банківської систем, ЗСУ прогнали агресора з багатьох територій і бойові дії тривають тільки на певній частині території держави, українці мали б справно платити, однак ситуація протилежна.

Ставлю риторичне запитання: яким чином бойові дії, наприклад, на Харківщині мають виправдовувати факт несплати за спожиту електроенергію, наприклад, у м. Києві? На моє тверде переконання, ніяким

- додав Юрій Бойко.

Нагадаємо, що жителів Боярської громади попереджають про відключення світла.

Читати "Моя Київщина" у Telegram