#

Київщина отримала 4 тисячі доз вакцини Janssen проти коронавірусу

22.08.2022 15:05
Київщина отримала 4 тисячі доз вакцини Janssen проти коронавірусу
Фото з мережі Інтернет

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 100 тисяч доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) у межах міжнародної ініціативи COVAX, з яких, 4 тисячі доз отримала Київська область

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту Київська обласна державна адміністрація у Facebook.

Загалом вакцина була розподілена та доставлена у 21 облать та столицю. У КОВА інформують, що Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson&Johnson. Має торговельну назву Jcovden й призначена для людей віком від 18 років.

Ця вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, у який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Зберігати вакцину необхідно при температурі від +2 до +8 С.

У повідомленні зазначають:

ВООЗ в Україні навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання вказаної вакцини. 

Також нагадують, що що від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримує вакцини від ковіду тільки безкоштовно у межах міжнародної ініціативи COVAX, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Нагадаємо, що на Київщині спостерігається незначний ріст захворювання на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook