#

Київщина першою в Україні створить унікальну базу геопросторових даних для розвитку туризму

21.07.2021 08:25
Київщина першою в Україні створить унікальну базу геопросторових даних для розвитку туризму
Фото з місця події

Київщина стане пілотною областю, де розпочнеться робота над створенням унікальної бази геопросторових даних

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Над її розробкою працюватимуть експерти Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської обласної державної адміністрації, Всеукраїнської асоціації громад, громадських організацій "Всеукраїнська ініціатива" і "Український гірськолижний клуб", а також приватного акціонерного товариства "ВФ Україна".

Відповідні наміри сьогодні, 20 липня, задекларували під час підписання меморандуму.

Ініціатива дозволить більш ефективно працювати над розвитком сільських територій регіону, у тому числі в сфері підвищення їх туристичної привабливості. Відтак якісні геопросторові дані сприятимуть продуктивній співпраці в цьому напрямі між представниками центральної, обласної і місцевої влади, а також громадського сектору і бізнесу.

Основою для базового збору даних в певній частині є практика картування реалізована молоддю Немішаївська громада, що перемогла в Конкурсі кращих практик місцевого самоврядування 2018 року. Ці напрацювання поширюються All-Ukrainian Initiative на масштабний загальноукраїнський проект.

Сталість проєкту неможлива без повноцінного долучення соціально-відповідального бізнесу. Саме таким партнером для Київщини є Vodafone Ukraine, що не лише активно включається в розвиток туризму, але є також джерелом даних по мобільності, що вже сьогодні можуть використовуватись при плануванні громадами України та має власну школу аналізу BigData.

Лише широке залучення громадськості, влади та бізнесу може дати старт активному та ефективному для громад розвитку туризму Київщини. Зараз саме час для гарного старту!, - написав перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Сергій Замідра на своїй сторінці у Facebook.

Також нагадаємо, що 21 липня, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін проведе брифінг щодо початку в регіоні 5 етапу вакцинації проти коронавірусу та роботи Центрів масової вакцинації в населених пунктах Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: