#

Київщина посіла шосте місце в країні за кількістю інноваційно активних підприємств

26.11.2020 20:13
Київщина посіла шосте місце в країні за кількістю інноваційно активних підприємств
Фото з мережі Інтернет

Київська область займає шосте місце в країні за кількістю інноваційно активних підприємств у сфері промисловості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Результати досліджень були презентовані під час круглого столу на тему "Інноваційний розвиток регіону та смарт-спеціалізація Київської області: стан і перспективи".

Як зазначила директорка департаменту економіки та цифровізації Наталія Погребна, на Київщині функціонує 41 інноваційно активне підприємство. Вони впроваджують на ринки нову або значно вдосконалену продукцію. У минулому році загальний обсяг реалізованої продукції склав 990,5 млн грн. Понад 77% цієї суми надійшли з експорту. Йдеться про 766,9 млн грн.

Яка ситуація в інших країнах, презентували представники Інституту економіки та прогнозування НАН України. Вони детальніше зупинилися на питаннях реалізації смарт-спеціалізації.

Окрім цього, учасники обговорили інші практичні аспекти створення інноваційних кластерів. Про свій досвід розповіли представники індустріального бізнес-парку "Славутич", меблевого та енергетичного кластерів Київщини.

Також вони розглянули перспективні напрями розвитку Київщини й проаналізували передумови створення інноваційного медичного кластеру в Бучанській міській ОТГ.

Нагадаємо, що працівники ДБР розслідують факти зловживання владою службових осіб ДП СЛП "Київоблагроліс" та 10 лісогосподарських підприємств.

Читати "Моя Київщина" у Telegram