#

Київщина туристична: де відпочити на травневі свята

29.04.2021 19:15
Київщина туристична: де відпочити на травневі свята
Фото з мережі інтернет

З нагоди травневих свят у пресслужбі Київської обласної держадміністрації представили п’ять туристичних місць Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.  

У першу чергу пресслужба облдержадміністрації нагадала, що на Київщині є таке туристичне місце, як дендропарк "Олександрія" у місті Біла Церква. Повідомляють, що парк відкритий щодня з 8:00 до 19:00. Вхід платний – 25 гривень для дорослих, 10 гривень для школярів та студентів і 2 гривні для пенсіонерів. Щоб зробити фотозйомку та території, доведеться заплатити 300 грн.

Парк "Древній Київ" є другим у списку туристичних локацій на травневі свята за версією пресслужби КОДА. Він знаходиться у селі Копачів неподалік Обухова. Монументальна дерев’яна архітектура на території понад 20 га, захоплююча атмосфера та чудовий настрій чекають щодня з 10:00 ранку.

Парк "Добропарк" знаходиться в селі Мотижин Макарівської громади. У повідомленні сказано, що в парку очікується квітування тюльпанів 5-7 травня. Також варто нагадати, що в день відкриття, 1 травня, запустять автобусний маршрут між Києвом і туристични моб’єктом "Добропарк" від метро Житомирська. Квиток в один бік коштує 30 грн.

На півночі області також є чудове місце для проведення вихідних, і це Межигір’я. Повідомляють, що вночі з 1 на 2 травня  є можливість потрапити на нічну екскурсію "Містичне Межгір’я", де буде можливість потрапити у підземні печери Межигірського храму та відвідати Великодню службу.

Завершив ТОП-5 туристичних місць на ці вихідні Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав". До травневих свят там встановили оригінальні локації-фотозони, прикрашені писанковими барвами.

Нагадаємо, що за версією видання "Новий час" Дівич-гора, що знаходиться в селі Трипілля на Обухівщині, увійшла до ТОП-10 туристичних локацій Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook