#

Київщина – у топі отримувачів грантів за програмою "Власна справа"

16.10.2023 20:30
Київщина – у топі отримувачів грантів за програмою "Власна справа"
Фото з мережі інтернет

Ще 21 житель Київщини став отримувачем грантів програми "Власна справа"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Мінекономіки.

Загалом майже 5 тис. українців стали переможцями грантової програми та отримають від держави 1,2 млрд грн коштів на започаткування й розвиток бізнесу. 

За результатами сімнадцятої хвилі подачі заяв на мікрогранти переможцями визнано 307 українців. Вони отримають 72,6 млн грн на старт або розширення свого бізнесу. Загалом від початку запуску програми "Власна справа" у липні минулого року держава інвестувала через гранти в розвиток малого бізнесу вже 1,7 млрд грн.

Серед отримувачів мікрогрантів сімнадцятої хвилі 53% жінок і 47% чоловіків. 80% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської (43 особи), Рівненської (39 осіб), Івано-Франківської (26 осіб), Київської (21 особа), Житомирської (21 особа) областей. Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Програма передбачає, що переможці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Українці, що отримали мікрогранти у 2022 році, створили близько 8000 нових робочих місць.

Нагадаємо, що у центрі Дія.Бізнес у місті Буча пройшла стратегічна сесія, де учасники обговорили нові цілі, завдання та перспективи.

Читати "Моя Київщина" у Facebook