#

Київщина – в пʼятірці найбільш бізнес привабливих регіонів України у підсумку 2022 року

04.01.2023 17:00
Київщина – в пʼятірці найбільш бізнес привабливих регіонів України у підсумку 2022 року
Фото з мережі Інтернет

Протягом 2022 року в Київській області зареєстровано понад 41 тисячу нових підприємств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Через воєнне вторгнення росії понад 300 підприємств регіону отримали пошкодження, з них 90 – зруйновані повністю. Керівник Київської ОВА Олексій Кулеба деталізував:

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії значна кількість підприємств зазнала втрат від бойових дій. Це й знищені обладнання, складські приміщення, виробничі лінії та комунікаційні мережі, розграбовані матеріальні цінності, заміновані території підприємств. Іншими словами, війна поставила багато підприємств на межу існування.

Наразі в Київській області зареєстровано 194 тисячі підприємців. А з початку воєнних дій в області зареєструвалися 41 567 нових суб’єктів господарювання. Тож за результатами 2022 року Київщина потрапила в пʼятірку найбільш бізнес привабливих регіонів України.

Також зауважується, що після деокупації на Київщину перенесли свої потужності 55 підприємств, 11 – вже відновили роботу на новому місці.

Крім того, підприємці столичного регіону активно долучилися до Держпрограми  "Доступні кредити 5-7-9%", брали участь у державній грантовій програмі "єРобота", програмі "Власна справа".

Нагадаємо, що протягом 2022 року у Київській області повністю відновили більше 5500 пошкоджених окупантами об’єктів, ще 3460 – частково.

Читати "Моя Київщина" у Facebook