#

Київщину відвідав колишній віцепрезидент США Майк Пенс (ФОТО)

30.06.2023 13:00
Київщину відвідав колишній віцепрезидент США Майк Пенс (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 29 червня, колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Майк Пенс відвідав Ірпінь, Бучу та Мощун

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Колишній віцепрезидент та чинний кандидат у президенти США, республіканець Майк Пенс у четвер, 29 червня, прибув до Києва. Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленський Зеленський було обговорені питання оборони, взаємодії між нашими народами, безпекову співпрацю та важливість рішучості й визначеності партнерів щодо майбутнього членства України в НАТО. 

У межах візиту американська делегація побувала у селі Мощун, де точилися запеклі бої. Також колишній віцепрезидент побував у Бучі та Ірпені – містах, де російські окупаційні війська чинили жахливі злочини проти цивільного населення.

Вдячний Майку Пенсу за особистий візит та однозначну підтримку України, яку він публічно транслює з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Сьогоднішня зустріч є важливим свідченням нашої єдності та рішучості в боротьбі з військовою агресією рф

 — зазначив Руслан Кравченко.

Також, як повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, разом з Майком Пенсом до Ірпеня завітав директор міжнародного благодійного фонду "Samaritan’s Purse" Едвард Грем. Саме цей фонд допоміг замінити покрівлю та вікна у 300 приватних будинках Ірпеня.

Наразі обговорюємо фінансування заміни покрівель та вікон на інших об’єктах, пошкоджених російськими війковими під час бойових дій

 — зазначив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, що Британський меценат Пол Шекспір відвідав Гостомель.


Читати "Моя Київщина" у Telegram