#

Київська обласна дитяча лікарня у Боярці отримала комп'ютерний томограф

01.03.2024 11:47
Київська обласна дитяча лікарня у Боярці отримала комп'ютерний томограф
Фото з місця події

У рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку Київська обласна дитяча лікарня у Боярці отримала комп'ютерний томограф Optima CT520, виробництва GE 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "КНП КОР "Київська обласна дитяча лікарня" у Facebook.

Це сучасний дороговартісний апарат, що має покращені технології, спрямовані на зменшення дози опромінення, яку отримує пацієнт під час сканування. КТ-апарат має високу роздільну здатність, швидкість сканування і точність у виявленні різних захворювань та травм. 

Тож поява цього медичного обладнання у лікарні дозволить значно покращити якість обстеження та прискорити надання високоспеціалізованої медичної допомоги, а мультидисциплінарна команда лікарні зможе використовувати найновітнішу методику діагностування для подальшого лікування та порятунку ще більшої кількості дітей.

Київська обласна дитяча лікарня є багатопрофільним медичним закладом надкластерного рівня та спеціалізується на наданні медичної допомоги дітям Київщини та тимчасово переміщеним особам. Щорічно у стаціонарних відділеннях проходить лікування близько 10 тис. маленьких пацієнтів, а у консультативній поліклініці амбулаторну допомогу отримує понад 40 тис. дітей. 

Наявність КТ-обладнання є обов’язковою вимогою Національної служби здоров’я України для контрактування закладу за Програмою медичних гарантій. У рамках співпраці - передбачена безоплатна діагностика для пацієнтів.

Медичне обладнання змонтоване у спеціальному приміщенні. А медики проходять кваліфіковане навчання. 

Щойно лікарня отримає дозвільні документи на експлуатацію від ДІЯР, комп'ютерний томограф буде запущено в роботу.

Нагадаємо, що у Київській обласній лікарні з'явилося 5 сучасних неонатальних інкубаторів-трансформерів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram