#

Київська обласна дитяча лікарня уклала партнерство з провідною дитячою лікарнею Данії

08.09.2023 16:00
Київська обласна дитяча лікарня уклала партнерство з провідною дитячою лікарнею Данії
Фото з місця подій

У середу, 6 вересня, у Києві КНП КОР "Київська обласна дитяча лікарня" підписала Меморандум про співпрацю з провідною дитячою лікарнею Данії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Київської обласної ради.

Так, у Києві у рамках Третього саміту перших леді та джентльменів відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн. До нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу та керівники передових лікарень, як українських, так і світових.

Повідомляється, що цей саміт дав старт Програмі міжнародного медичного партнерства. Медзаклади з багатьох областей України підписали меморандуми про співпрацю з провідними клініками з Франції, Литви, Латвії, Молдови, Північної Македонії, Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів. Тепер вони безпосередньо будуть обмінюватись досвідом та найкращими практиками. 

До Програми увійшла і КНП КОР "Київська обласна дитяча лікарня". Генеральна директорка закладу Катерина Савінова підписала Меморандум про співпрацю з провідною дитячою лікарнею Данії – Mary Elizabeth’s Hospital – Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families на чолі із Мерете Ланге.  

Співпраця у рамах міжнародного медичного партнерства передбачатиме:

  • залучення іноземних фахівців до роботи в Україні;
  • обмін знаннями та досвідом під час стажувань;
  • проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, освітніх заходів;
  • менторинг та телемедичні консультації. Кращі фахівці з обох сторін зможуть проводити огляди пацієнтів за допомогою телемедичних ресурсів;
  • написання спільних заявок на проєктну / дослідницьку діяльність, обмін знеособленими даними для проведення досліджень, написання спільних наукових публікацій. 

Нагадаємо, що у Київській обласній дитячій лікарні відкрили "Школу супергероїв".

Читати "Моя Київщина" у Facebook